Leerbegeleiding

Begeleiding op een manier die werkt!

Leerbegeleiding

Het zit er wel in, maar het komt er niet uit.
De tafels willen er maar niet in.
Molen of mollen…t, d of dt…hij* haalt het steeds door elkaar.
Met technisch lezen gaat hij bijna niet vooruit.
Begrijpend lezen vindt hij het lastigste dat er is.
Ik kan hem niet helpen, want ik heb het heel anders geleerd.

*hij of zij

Herkenbaar? Lees gauw verder!

De reden om hulp in te schakelen is voor iedereen verschillend.
Sommige kinderen hebben even een extra steuntje in de rug nodig.
Anderen moeten terug naar de basis, omdat er daar iets mis is gegaan.

Of de manier van uitleggen past niet bij jouw kind en dus kan hij het niet onthouden. Ook kan stress voor toetsen je kind behoorlijk in de weg staan.

Je kunt bij de Leerexpress terecht voor begeleiding bij:

  begrijpend lezen

  rekenen

  spelling

  technisch lezen

  werkwoordspelling

Ik kijk en luister naar je kind. Wat wil hij beter kunnen? Op welke manier leert hij het best? Hier stem ik in de begeleiding op af. Daarin breng ik veel variatie aan.

Ik maak leerstof visueel en ik zet bewegend leren in. Door de stof op verschillende manieren aan te bieden, beklijft het beter. Jouw kind ziet wat hij allemaal al wél kan. Dan kunnen we verder bouwen aan nieuwe kennis en vaardigheden. En natuurlijk ook aan zelfvertrouwen en durf. Zo kan leren ook leuk zijn!

Begrijpend lezen is belangrijk bij bijna alle vakken. Denk maar eens aan de ‘verhaaltjessommen’ bij rekenen of het leren van een hoofdstuk geschiedenis. Als gecertificeerd trainer bied ik de training begrijpend lezen ‘Alle teksten de baas!’ aan.

Je kind leert wat hij kan doen om teksten beter te begrijpen, waarbij een handig stappenplan houvast en overzicht geeft. Door de afwisselende en uitdagende werkvormen leert je kind op een leuke manier!

Deze training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1½ uur. Een groep bestaat uit maximaal 4 personen en is voor kinderen in de groepen 5/6 en 7/8, maar zeker ook voor de klassen 1/2 in het VO geschikt.

Voor kinderen die moeite hebben met lezen en spellen en kinderen met dyslexie maak ik gebruik van de vernieuwende methode LetterKlankStad.

Naast individuele leerbegeleiding en groepstrainingen organiseert de Leerexpress ook bootcamps en een korte cursus. Tijdens een bootcamp gaan we in een groep van maximaal 6 kinderen letterlijk intensief aan de slag met verschillende spellingscategorieën, zinsontleding en werkwoordspelling of rekenen

We werken met gekleurde bouwstenen en een grondplaat. Zo bouwen kinderen letterlijk woorden. Ook ‘leren met je lijf’ neemt een belangrijke plek in!

Tevens ben ik zichtlocatie voor scholen die geïnteresseerd zijn in deze methode. Leerkrachten kunnen bij mij alle materialen komen bekijken. Meer informatie is ook te vinden op Letterklankstad.

Misschien ondervindt jouw kind geen problemen bij een specifiek schoolvak, maar wel met taakaanpak of het begrijpen en verwerken van informatie. Of is er sprake van belemmerende factoren, zoals faalangst en stress voor het leren van een toets.

De training LEREN LEREN Methode voor het basisonderwijs kan dan uitkomst bieden!

Ook voor het voortgezet onderwijs biedt de Leerexpress begeleiding door middel van een training LEREN LEREN Methode 12+.

De training LEREN LEREN Methode is geschikt voor alle niveaus. Je kind werkt met zijn eigen talenten. De leertechnieken sluiten naadloos aan bij alle bestaande lesmethoden.

Naast individuele leerbegeleiding organiseert de Leerexpress ook bootcamps. In een groep van maximaal 6 kinderen gaan we letterlijk intensief aan de slag met verschillende spellingscategorieën, zinsontleding en werkwoordspelling en rekenen.

Naast individuele leerbegeleiding en groepstrainingen organiseert de Leerexpress ook bootcamps en een korte cursus. Tijdens een bootcamp gaan we in een groep van maximaal 6 kinderen letterlijk intensief aan de slag met verschillende spellingscategorieën, zinsontleding en werkwoordspelling of rekenen.

Voor middelbare scholieren is er de korte cursus Plannen en Organiseren met de Plenda. Door huiswerk goed te leren noteren en plannen, krijg je het gevoel van overzicht en controle.

Je kunt meer plezier beleven aan hobby’s en andere activiteiten en bovendien leer je meer en beter in minder tijd!

Houd de site, facebook en instagram in de gaten!

 

Goede begeleiding
Hulp bij leerproblemen
Sneller leren bij de Leerexpress

Logo gecertificeerd trainer begrijpend lezen5

Logo gecertificeerd trainer begrijpend lezen5

Logo gecertificeerd trainer begrijpend lezen5

Plenda logo gr

Plenda logo gr

 de Leerexpress
 Molenaarsgraaf
 Bleskensgraaf
 06 - 29 53 40 62
 Kvk 71130128