Kindercoaching

Inzicht krijgen en oplossingen vinden
met behulp van de eigen
kwaliteiten en talenten!

Kindercoaching

Mijn kind zit niet lekker in zijn vel.
Wat is er toch met hem de laatste tijd?
Hij* vertelt niets, maar hij zit duidelijk ergens mee.
Goed is voor hem niet goed genoeg.
Met zulke situaties kan hij niet omgaan.
Het is een piekeraar.
Hij kan zijn emoties niet uiten.
Elke dag buikpijn, maar er is ‘niets aan de hand’.
*hij of zij

Herkenbaar? Lees gauw verder

Zomaar een paar voorbeelden waarbij je aan kindercoaching kunt denken. Als ouder kom je er niet uit. Je hebt wat hulp nodig, want je wilt dat je kind zich happy voelt.

Als kindercoach bied ik laagdrempelige, kortdurende en praktische begeleiding aan kinderen in de basisschoolleeftijd.De Leerexpress luistert en kijkt naar je kind. Wat is de hulpvraag? Wat is de wens? Welke werkvorm past bij je kind? We gaan op zoek naar de - altijd aanwezige – kwaliteiten en talenten.

We bereiken het doel met behulp van:

Creatieve communicatie

Door creatief bezig te zijn met o.a. verf, krijt, papier en muziek komt je kind tot inzichten en oplossingen. Ook het zelfvertrouwen groeit. Dit is een prachtige, krachtige en fijne manier van werken.

Mijn handpop Rox

Rox is een “living puppet”. Rox kan vragen stellen, situaties voorleggen, spelletjes doen. Tegen een vriendje als Rox zeggen kinderen meer en andere dingen dan tegen een volwassene.

Spelvormen

Voor elk thema en doel is een spel bedacht of te bedenken. Mijn kast staat vol met uitdagende, nuttige en leerzame spellen. De manier waarop je het speelt, maakt het verschil! Een krachtig voorbeeld is het spel Schatgravers.

Het spel geeft inzicht in de eigen kwaliteiten en vergroot het zelfvertrouwen. Ook ben ik de trotse bezitter van het gloednieuwe GevoelsVerkenner van Greetje Welten. Deze methodiek laat kinderen op beeldende wijze hun gevoelens ontdekken en de manier waarop ze hier mee omgaan.

Het geeft nieuwe inzichten en mogelijkheden zonder al te veel woorden te gebruiken.
De Leerexpress organiseert ook workshops met Schatgravers, namelijk Schatgraversregenboog en Schateiland Expeditie. Meer informatie hierover vind je bij Bootcamps en Workshops.

Boeken

(Prenten)boeken behandelen vaak een thema dat bij je kind kan spelen. Samen lezen, kijken en luisteren kan zeer verhelderend zijn. Naar aanleiding van het verhaal, komen we tot vervolgactiviteiten.

Vaak gebruiken we een combinatie van werkvormen. Als het maar passend is voor je kind. Het belangrijkste is, dat je kind zich veilig en gehoord voelt. Je kind krijgt inzichten en werkt naar een oplossing toe met behulp van de eigen kwaliteiten.

Naast individuele kindercoaching organiseert de Leerexpress ook workshops Schateiland Expeditie.

In een groep van maximaal 5 kinderen gaan we op zoek naar de schatten in jezelf. Een gezellige middag waarin inzicht ontstaat en het zelfvertrouwen een boost krijgt!

Voor meer informatie

Kindercoach
Kindercoach
Kindercoach

Logo gecertificeerd trainer begrijpend lezen5

Logo gecertificeerd trainer begrijpend lezen5

Logo gecertificeerd trainer begrijpend lezen5

Plenda logo gr

Plenda logo gr

 de Leerexpress
 Molenaarsgraaf
 Bleskensgraaf
 06 - 29 53 40 62
 Kvk 71130128